Öğretmen – Memur Devam Devamsızlık ve Ekders Programı (KBS Uyumlu) 27/03/2013

Evet şimdi de sizlerle yeni bir programla  daha karşı karşıyayız. Program ile devam devamsızlığı tutmakla kalmıyor aynı zaman da Ekdersleri de hazırlıyoruz. Dahası bunları arşivlemekle de  kalmıyor KBS sitemine (www.kbs.gov.tr) aktarmak için gerekli dosyayı oluşturabiliyoruz. Şimdiden kullananlara kolay gelsin. Yorumlarınızı bekliyorum. İrtibatı koparmamak lazım. Selam ve Dua ile…

 

[download id=”31″]

Yorumlar

“Öğretmen – Memur Devam Devamsızlık ve Ekders Programı (KBS Uyumlu) 27/03/2013” için 42 yanıt

  1. masamot avatarı

    Bakalım bu programa için yorum yapacak çıkacak mı?

    1. hüseyin kayaalp avatarı
      hüseyin kayaalp

      hocam çok teşekkür ederim .programınızı iki aydır kullanıyorum.
      devamsızlık girişlerini anlayamadım.

      1. masamot avatarı

        Aleykümselam. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Öğretmenlerin ekdersi haftalık hesaplanır. Su cihetle haftalara dağıtmaya gerek yok. Fakat alışılagelmiş yapı haftalık dağılım istediği için bu şekilde dağıtmaya çalışıyoruz.Görevli İzinli ise o güne denk gelen maaş karşılığından silip devamsızlık kısmına yazıyorum. Ekders silinmedi. Sevk aldıysa kaç saat gelmediyse öncelikle o günkü ekdersinden silerek yetmezse ileri doğru oda olmazsa geriye doğru ekderslerden siliyorum. 10 saate 1 ekders kısmında da toplama bakarak siliyoruz. Diğer izinli, raporlu veya resmi tatil dışındaki tatillerde de aynı işlemi yapıyoruz. Durum açıklamalar kısmına belirtiyoruz. 15 Svk., 12 İz., 15-17 Rp., 18, 19 Gör.İz. gibi. Yeterli gelmediyse telefonda da durumu irdeleyebiliriz. Selam ve Dua ile…

  2. mer_ve_crazzy avatarı
    mer_ve_crazzy

    bakalım bakalım 😀

  3. Hüseyin ÖKSÜZ avatarı
    Hüseyin ÖKSÜZ

    Değerli kardeşim öncelikle yapmış olduğunuz programlar için teşekkür ediyorum.Fakat programlarınız açılmıyor.Veri girişi yapılamıyor.Bu durum düzelirse ancak çalışabilir.Saygılarımla.

    1. masamot avatarı

      Hocam daha detaylı bilgi verilseniz gerekli yardımı yapabiliriz. İşletim sistemi, Excel sürümü gibi. Ülke genelinde çok kullanan arkadaşımız var. Öncelikle şöyle bir bilgi vermek isterim. Programlar vba makrolar ile yapılmış ve excel açılışında makroları etkinleştirmeniz lazım. Veri girişi kısmını yorumlayamadım. Cevabınızı bekliyorum.

  4. masamot avatarı

    Dosyayı indirdim ve baktım sorun yok. Çalışıyor.

  5. Recep Yurtsever avatarı
    Recep Yurtsever

    Kıymetli Hocam, boş satırları gizleme imkanı olursa daha az yer tutar ve devamsızlık defterine yapıştırma imkanımız olur.

    1. masamot avatarı

      Sayın Recep Hocam, neredeki boş satırdan bahsediyorsunuz bilmiyorum fakat devamsızlık defterine programın 6. aşamasındaki Arşiv için hazırladığımız dosyayı kullanarak çıktı alıyoruz. Selam ve dua ile…

  6. RECEP X avatarı
    RECEP X

    Hocam güzel çalışma olmuş.recep yurtsever hocam kbs’deki gibi tıklamadan açılmayan veri tiplerini yani o ay kullanılmayan veri tiplerinin açılmaması(sınav-belletmenlik-egzersiz-gece gibi) böylece o satır açılmamış olduğundan daha az yer tutacak.ayrıca. Milli eğitim müdürlüklerine göndermek için puantaj çizelgesi eklenirse program güzel olur.

  7. RECEP K. avatarı
    RECEP K.

    Hocam çok güzel bir çalışma olmuş,Recep Hocam KBS deki puantajdaki gibi tıklanmayınca açılmayan veri tiplerini yani o okulda o ay kullanılmayan veri tipleri (egzersiz-sınav-belletmenlik-gece ..vb)nin gizlenmesini kastediyor böylece devamsızlık defterinde kullanılmayan bu boş satırlar yer kaplamamış olacak.Hocam ayrıca MEM’lere gödermek için kadrolu,ücretli puantajı ,dış okuldan gelen öğretmen için puantaj eklenirse program daha güzel olur.

    1. AHMET BAL avatarı
      AHMET BAL

      milli eğitime puantaj çizelgesi göndermiyorsunuz; kbsdeki “icmal”i gönderiyorsunuz zaten o da puantaj demek.

  8. muhsin avatarı
    muhsin

    Hocam elinize,emeğinize sağlık çok güzel ve faydalı bir çalışma olmuş.Kadrolu,Ücretli Öğretmen puantajı ,dış okuldan gelen öğretmen için puantaj olabilir, Devam devamsızlık defteri çarşaf liste gibi olsa,devamsızlık defterine ücretli öğretmenler ve memur da yazılabilse çok iyi olur zannındayım. Saygılarımla.

  9. Hakan SOYDAN avatarı

    Allah sizden razı olsun

  10. ALPARSLAN avatarı
    ALPARSLAN

    teşekkürler , allah razı olsun

  11. AHMET BAL avatarı
    AHMET BAL

    öncelikle emeğinize sağlık…ancak yardımınıza ihtiyacımız var….sayın hocam “şablon”a girilen verilerin tamamını ayın her haftasına atıyor; bu da sorun oluyor. mesela 12 eylül perşembe günü devamsız olan bir kişinin her perşembesi devamsız oluyor?

    1. masamot avatarı

      Şablonda değişiklik yapmayacaksınız. Şablon bir kere girilecek. Daha sonra çizelge içinde değişiklik yapacağız.

      1. AHMET BAL avatarı
        AHMET BAL

        allah razı olsun sağolun hocam…sayın hocam bir de malumunuz en çok kullanılan veri tipi 101 kodlu gündüz ücreti ama kullanmadığımız birçok veri tipi de yer işgal ediyor ve listenin oldukça uzamasına sebep oluyor…sadece istediğimiz veri tipini seçemez miyiz? saygılar

        1. masamot avatarı

          KBS boş verileri almıyor. Orada sıkıntı yok. Fakat Devam devamsızlıkla ilgili ben deftere yapıştırdığım için sabit olsun diye düşünmüştüm. Belki ileri ki zamanlarda oda düzeltilebilir. Vakit sorunum var. Selam ve Dua ile…

  12. AHMET BAL avatarı
    AHMET BAL

    s.a. hocam arşiv oluşturduktan sonra arşivlenen belgede istediğimiz sütunları silmemize imkan var mı?

    1. masamot avatarı

      Ana verileri silmediğiniz sürece tabi ki var. Zaten Devam-Devamsızlık defterine oradan çıktı alarak yapıştırıp mühürlüyoruz.

  13. AHMET BAL avatarı
    AHMET BAL

    HAYIRLI GÜNLER SAYIN HOCAM…”Açıklamala” (AX) sütunundan sonraki sütünda (AY) bulunan 1, 2, 3 gibi rakamlar ne ifade ediyor?

    1. masamot avatarı

      Hocam burayı süzme amaçlı kullanıyorum. 1 ise benim okulumun personeli. 2 A okulunun 3 B okulunun gibi daha sonra süzme düğmesi ile istediğimiz okulu veya okulları süzerek görme imkanına kavuşuyoruz.Bunu arşiv dosyası olarak oluşturduğumuz dosya üzerinde yaparak ilgili okullara çıktı alıp gönderiyorum.

  14. AHMET BAL avatarı
    AHMET BAL

    bir de hocam 32, 33, 34, 35. günlerin hikmeti nedir? kbs aktarmada bunlar sorun teşkil eder mi?

    1. masamot avatarı

      KBS seçilen gün aralıklarında 1 den başlayarak kaç günse o güne kadar 2 3 4 .. 32 33 gibi gidiyor. Öğretmenlerin ekderslerin de hafta bütünlüğü baz alındığından örnek 2013 ekim 33 gün,kasım 2013 34 gün olacaktır. O ayın ilk günü 1. gündür. Sorun Teşkil etmez.

  15. AHMET BAL avatarı
    AHMET BAL

    TEŞEKKÜR EDERİM, SAĞOLUN

  16. AHMET BAL avatarı
    AHMET BAL

    2. SORUMUN CEVABINI PEK ANLAYAMADIM, KBS’YE İLGİLİ AYIN GÜN SAYISI KADAR GİRMİYOR MUYUZ, SİZİN PROGRAM GİRİŞİNDE DE İLGİLİ AYIN BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHİNİ GİRDİĞİMİZDE 31 DEN FAZLASI DOĞAL OLARAK OLMUYOR. EK DERS HESAPLAMASINDA DEDİĞİNİZ GİBİ HAFTA BAZ ALINIYOR AMA AYA HAFTANIN DAHİL OLAN GÜNLERİ İŞLENİYOR.

    1. masamot avatarı

      Ekim ayı için örnek verecek olursak 30 eylül ekim ayına yazılacaktır. Bu sebeple ekim 32 gün olur. Uç nokta 2015 mayıs 27-30 nisan mayıs ayına yazılması gerekecek hafta bütünlüğü sebebiyle. Bu durumda mayıs 31 + nisan 4 = 35 gün olacaktır. Programdaki ekders başlangıç ve bitiş tarihleri de buna göre girilmesi gerekmektedir.

      1. yunuslarli@mynet.com avatarı

        Hocam, sizin programın üzerinde biraz oynayarak, hafta bazında puantaj ekledim. Saygısızlık olarak değerlendirmezseniz, size göndererek, beğeninize sunmak isterim. Selamlar…

  17. Dursun Bulut avatarı
    Dursun Bulut

    Hocam öncelikle elinize ve emeğinize sağlık. Bir sorunumuz var anasayfada işaretli olanlar program içerisinde kullanılmaktadır diyor. Ordaki veri tiplerinden işaretli olmayanları nasıl ekleyeceğiz. Mesela 103 ve 109’u kullanmamız gerekiyor. Selamlar iyi çalışmalar.

    1. masamot avatarı

      Hocam, öncelikle teşekkür ederim. Programa ve makrolara eklennmesi lazım. En sık kullanılanlar bunlar olduğu için ilk önce bunları kullandım. Ama kodlar açık şablonu ve makrolarda düzenleme yaparak halledebilirsiniz. Benim için şu an daha öncelikli işlerim var. Zaman içinde ekleyip yayınlarız inşaallah.

  18. İsmet TÜRKOĞLU avatarı
    İsmet TÜRKOĞLU

    Sayı Hocam elinize ve emeğinize sağlık.Uzun yıllar ilköğretim okullarında müdürlük yaptıktan sonra Liseye geçiş yaptım.Lise işlerindeki acemilik ve endişelerim bir tesadüf sonucu sizin sitenizle tanıştıktan sonra daha da hafifledi.Allah sizden razı olsun.2014-2015 çalışma planını Word dosyası şeklinde gönderebilirseniz çok memnun olurum.Saygılarımla…

  19. ALİ YEŞİL avatarı
    ALİ YEŞİL

    hocam programda bulunan personel sayısını nasıl artırabiliriz sadece yüz kişilik yer mevcut. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    1. masamot avatarı

      Kaç kişi olunca size yeterli oluyor.

  20. ALİ YEŞİL avatarı
    ALİ YEŞİL

    140 kişi olunca yeterlidir. hocam

    1. masamot avatarı

      Şu anda mümkün değil ama değişik düşüncelerimizi de ekleyerek 150 öğretmene çıkartmaya çalışalım inşallah. Zaman !!!!!

  21. ALİ YEŞİL avatarı
    ALİ YEŞİL

    hocam siz bize yolunu gösterin zamanı değerlendirecek arkadaşlar var bizde yeterki sizi yolu gösterin.

    1. masamot avatarı

      O zaman kolay hocam. Kodlar şifreli değil makrolar üzerinde biraz oynanması gerekecek. Eğer şifre çıkarsa özelden gönderirim.

  22. ALİ YEŞİL avatarı
    ALİ YEŞİL

    tşk ederim en yakın zaman da size haber verecem kodlar konusunda….

  23. ALİ YEŞİL avatarı
    ALİ YEŞİL

    hocam size zahmet ulaşabileceğim bir telefon numarası derman542@hotmail.com gönderirseniz sevinirim. bu kodlar için…..

  24. GAMZE YALÇIN avatarı
    GAMZE YALÇIN

    HOCAM MERHABA. BU PROGRAMI YENİ İNDİRDİM FAKAT BİR TÜRLÜ YAPAMIYORUM. EK DERSLERİ KENDİM ELLE Mİ GİRİCEM YOKSA ŞABLONA MI YAZICAM. gmzkrkr1@hotmail.com hocam burdan iletişime geçersek çok sevinirm…

  25. sait avatarı
    sait

    Hocam çok teşekkür ederim. Programınızı inceledim gerçekten güzel ve kullanışlı. İhtiyaca cevap veriyor. Kendi çapında bende küçük programlar hazırlıyorum. Sizin hazırladığınız programın makroların dan faydalandım alıntı yaptım bir kısmını da kendi programıma uyarladım. Hakkınızı helal edin. İyi çalışmalar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir